Annons

Wirdheim toppi mästerskapet

Växjöbördige Björn Wirdheim kan köra snabbt. Det har 37-åringen visat genom att vara på topp i det japanska Super GT-mästerskapet.
Sugo, Japan • Publicerad 25 juli 2017
Björn Wirdheim jagar totalseger i japanska mästerskapet. Foto: Micke Fransson
Björn Wirdheim jagar totalseger i japanska mästerskapet. Foto: Micke Fransson

Efter helgens vinst i 300 kilometers-racet på Sugo ligger Björn och teamkompisen Hiranaka nu tvåa i mästerskapet.

Racen i Sugo avgjordes under svåra väderförhållanden med omväxlande vått och torrt. Detta till Björns och Hiranakas fördel efter en briljant uppkörning från 17 startposition.

Annons

Kvalet på lördagen blev en rysare då Björns attackvarv blev avbrutet på grund av en rödflagg vilket innebar att tiden i första kvalet inte räckte till för att ta bilen vidare till andra kvalifikationen.

Björn, som körde den första av de två stinterna, lyckades efter en stark uppkörning från 17:e plats lämna över till teamkompisen Hiranaka som tvåa efter tankning och förarbyte. De var endast några få sekunder efter ledarbilen.

Hiranaka gjorde under sin stint ett starkt avslut genom att ta över ledningen på varv 63 och dessutom dryga ut den ända fram till målflagg.

– Ett fantastiskt teamwork med alla parametrar för en gångs skull på vår sida. Detta bådar gott inför det kommande racet på 1000-kilometer på Suzuka. Våra möjligheter att vinna mästerskapet totalt har ökat väsentligt, säger en nöjd Björn.

Sven ElofssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons