Annons

Arsenal missade CL-final: "Tufft att ta"

Stina Blackstenius och Arsenal gjorde vad de kunde.
Men det hjälpte föga. Wolfsburg är klart för Champions League-final efter att ha besegrat Arsenal med 3–2 efter en förlängningsrysare.
– Vi var så nära en Champions League-final. Jag är så stolt, men det är också tufft att ta det här, säger Blackstenius till DAZN.
Fotboll • Publicerad 1 maj 2023
Arsenal och Stina Blackstenius slogs ut i Champions League-semifinal.
Arsenal och Stina Blackstenius slogs ut i Champions League-semifinal.Foto: Adam Davy/PA via AP/TT

Arsenal, som hade med sig 2–2 från den första matchen, tog ledningen i den första halvleken hemma i London. Svenska landslagsstjärnan Stina Blackstenius snodde åt sig bollen efter en tilltrasslad situation i straffområdet, rundade målvakten och rullade enkelt in 1–0.

Därefter vaknade Wolfsburg och precis innan halvtidsvilan satte Jill Roord, med förflutet i just Arsenal, det psykologiskt viktiga 1–1-målet.

Annons

Londonklubben hade sålt ut Emirates Stadium för första gången någonsin på damsidan. Drygt 60 000 hade tagit sig för att heja fram Jonas Eidevalls lag – men festen kom av sig när Alexandra Popp nickade in 2–1 för tyskorna.

"Kände något i låret"

Märkligt nog valde Eidevall att byta ut Blackstenius och in kom istället landslagskollegan Lina Hurtig.

– Jag kände något i mitt lår, så jag kunde inte fortsätta – vilket jag är lite besviken över, säger Blackstenius till DAZN.

Därefter forcerade Arsenal för 2–2 och med kvarten kvar kom kvitteringen. Den här gången var det backen Jen Beattie som nådde högst upp på ett inlägg och tog, med sitt mål, matchen till förlängning.

Arsenals slarv

Mycket talade för att matchen skulle avgöras på straffar, men i den 119:e minuten kom avgörandet.

Lotte Wubben-Moy slarvade med bollen, Jule Brand plockade den och frispelade Pauline Bremer som satte 3–2 från nära håll.

– Att släppa in ett sådant mål i slutet är tufft, säger Blackstenius.

Arsenal forcerade ännu en gång för ett kvitteringsmål, men den här gången höll Wolfsburg undan och är klart för Champions League-final. Där väntar Barcelona. Matchen spelas den 3 juni i Eindhoven.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons