Annons

Utslagen Ymer vill tillbaka till gräset

Han halkade på gräset, grimaserade illa, fick behandling och piller.
Men till slut blev Felix Auger-Aliassime, Kanada, för svår och svensken förlorade med 1–3 i set i Wiombledon-tennisen. Ymer är utslagen, men inte nedslagen.
Tennis • Publicerad 2 juli 2021
Mikael Ymer.Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Svenskens match i andra omgången i sydvästra London stod och vägde i mitten av tredje set. Då halkade Mikael Ymer, gjorde sig illa och blev liggande.

Kanadensaren Felix Auger-Aliassime klev över på svenskens sida, frågade hur det var och plockade upp kompisens rack från banan.

Annons

Men 22-åringen var inte redo för spel och fick behandling – först på stående vis bakom baslinjen och sedan liggande på långsidan – och några piller, och efter det klev Ymer tillbaka ut på grand slam-turneringen Wimbledons bana två.

– Jag var lite rädd, det kändes som ett knivhugg. Det var lite halvstelt och skakigt i början, och det var i ett intensivt läge men jag hoppade tillbaka ganska snabbt, säger Ymer efter matchen.

– Just nu känns det inte så dåligt, men jag vet inte hur mycket effekt pillerna har så vi får se hur det känns när jag vaknar i morgon.

"Tre väldigt, väldigt bra set"

När skadan kom stod det 4–3 i tredje set och Sverigeettan, 98:a på ATP-rankningen, hade hållit jämna steg med Auger-Aliassime, 19:e. Trots smärtorna tog Ymer setet till tiebreak, men förlorade där.

Han gav sedan bort inledningen av sista set, förlorade och har därmed spelat färdigt i singelturneringen. I stället blir det Felix Auger-Aliassime som via 6–4, 4–6, 7–6, 6–1 ställs mot australiske Nick Kyrgios i tredje omgången.

– Jag tycker att det var tre väldigt, väldigt bra set. Jag började lite segt men kom igång ändå. Jag kände att jag hängde med och bet mig in i matchen, säger Ymer, som trots förlusten är nöjd med sin prestation i den svängiga och underhållande matchen.

Felix Auger-Aliassime har beskrivit Ymer som en väldigt god vän, och svensken har bara positivt att säga om kanadensarens spel.

– Han har en fantastisk serve, den är fin och effektiv. Vissa har en bra serve men har svackor, här är det game efter game, det är imponerande. Jag kan definitivt se varför han är där han är.

Blickar framåt

Och det är en nivå Ymer själv vill till. Bara timmar efter förlusten har Ymer börjat fundera på hur han i framtiden ska hitta rätt spela och taktik mot spelarna längre upp på rankningen.

– Jag tar med mig vad jag alltid tar med mig: ofta lär man sig mer av förluster. Redan nu är min hjärna igång och tänker på vad som krävs och jag känner att jag har en ok bild och ser fram emot att plocka upp racketen igen och träna igen, kanske på måndag.

Annons

För grästennisen, som inte alltid varit svenskens favoritunderlag, räds han inte för, och Wimbledon vill han tillbaka till.

– Det är alltid kul att bli mer bekväm på gräset. Om jag får chansen igen så ser jag redan nu fram emot att spela här igen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons