Annons

Ymers mardröm: Ställs mot världsfyran

Mikael Ymer ställs mot världsklassmotstånd direkt i Australian Open.
Svensken lottades mot fjärdeseedade Stefanos Tsitsipas i första omgången.
Tennis • Publicerad 13 januari 2022
Mikael Ymer möter världsfyran Stefanos Tsitsipas i Australian Open. Arkivbild.
Mikael Ymer möter världsfyran Stefanos Tsitsipas i Australian Open. Arkivbild.Foto: Chris Seward/AP/TT

Det blir därmed en repris på matchen i tredje omgången i fjolårets upplaga av Australian Open. Då hade 82-rankade Ymer ingenting att sätta emot och förlorade mot den grekiske världsfyran i tre raka set, 6–4, 6–1, 6–1.

Det var första gången i karriären som den 23-årige Sverigeettan tog sig till tredje omgången i en grand slam-turnering. Han lyckades sedan upprepa bedriften i Franska mästerskapen några månader senare.

Annons

Storebror Elias Ymer kan fortfarande kvala in till turneringen i Melbourne. Han möter chilenaren Alejandro Tabilo i en kvalfinal natten mot fredag, svensk tid.

På damsidan fick Rebecca Peterson en betydligt mer tacksam lottning. Hon möter hemmaspelaren Daria Saville, rankad 385 i världen, i första omgången. Vid seger kan hon dock ställas mot polska världsåttan Iga Swiatek i nästa match.

Även Mirjam Björklund har chans att ta sig till huvudturneringen. Den 23-åriga svenskan är framme i kvalfinal, som spelas natten mot fredag, där hon ställs mot amerikanskan Katie Volynets.

Björklund har aldrig tidigare spelat i en grand slam-turnering.

Australian Open inleds på måndag.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons