Annons
Nyheter

Det gör ont!!!!

Nyheter • Publicerad 19 januari 2006

Växjö fryser till is. Kommunens halkbekämpning görs så där lite på måfå. Vägarna runt stan är saltade men i innerstan är det fortfarande lika halt som det var för åtta timmar sedan. Det är verkligen halt. Jag kör med marginaler eftersom det är ordentligt halt. Strax före 19 lösgör sig ett par i övre medelåldern från vägkanten och går med bestämda steg ut på övergångsstället. De är båda mörkt klädda. Det är deras heliga rättighet att göra det och det är min förbannade skyldighet att stanna för dem. Jag bromsar och och bilen kasar eftersom vägbanan inte längre är saltad. Den var det precis nyss. 1 km tidigare, närmare bestämt. Kvinnan stirrar skräckslaget på mig och mannen blänger ilsket. Jag har rätten på min sida tänker han medan 1700 kg bil kasar mot honom.

Nu var det så att jag kört den här vägsträckan en timme tidigare så jag hade lite kläm på väglaget. Därav de större marginalerna. Hade jag inte gjort det hade kanske SOS fått ett telefonsamtal. Två ambulanser kallats ut. Akuten hade fått jobba med att lappa ihop brutna ben och tandkirurgen hade fått laga käken. Det kan göra ont att hålla på sina rättigheter. Ibland skjuter man sig i tån när man stiftar lagar för att skydda oskyddade utan att förstå hur oskyddade de egentligen är.

Stefan Nilsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons