Annons
Nyheter

Tingvall på Walkabout

Nyheter • Publicerad 5 januari 2006

Jag skrev om min lilla Tingvall-faan-club. Sedan läste jag en intervju med Tingvall i Svenska Dagbladet. Där berättade han att i Australien, minsann, där är det bar anågra procent som överskrider hastigheten men i Sverige är vi 15 procent som överskrider hastighetsbegränsningen med mer än 10 procent.

Ack ja, jag har aldrig kört Essingeleden utan att 100 procent överskrider med mer än 10 procent och min korta runda i Tingvall-teritory, Borlänge, höll på att sluta i katastrof för att några stressade lastbilschaufförer höll för kort avstånd till bilen framför. En bil som definitivt inte överskred hastiheten.

Annons

Nej, mina vänner på Vägverket, tacka biltillverkarna för att de gör säkrare och säkrare bilar och glädj er åt att ni lyckats få loss lite pengar till mitträcken men sluta tjafsa om hastigheten i så generaliserande ordalag.

Vill ni verkligen minska skadorna i trafiken så inför hårdare regler inom tättbebyggt område. Mer än 10 km/h för fort på 30- och 50-vägar innebär ordentliga böter och indraget körkort. Nolltolerans för alla som inte haft sitt körkort i ett år eller kört utan anmärkning i ett år samt höjning till 110 på vägar med mitträcken och 130 på motorvägar så vi får trovärdiga hastighetsgränser.

Stefan Nilsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons