Assyriska får hoppas på Österhjälp

Nyheter • Publicerad 4 oktober 2010

Assyriska var i stort sett tvunget att vinna. Efter 1–3 hemma mot Örgryte får laget hoppas att Öster snuvar Sundsvall på poäng och att Brage gör detsamma med Landskrona.

– Teoretiskt sett är ingenting kört ännu. Så länge vi har chansen att nå kvalplatsen ska vi ge allt. Men visst känns det tungt just nu, det här var ju inte vad vi hade tänkt oss, säger Stefan Batan till Länstidningen Södertälje.

Förlusten var tung samtidigt som Örgrytes seger var viktig. Öis grundlade segern med två ytterst psykologiskt viktiga mål – de båda ledningsmålen. Alldeles i slutet av första halvleken bjöd hemmaförsvararen Kyle Konwea på en passning i mitten som Björn Anklev snappade upp, lagkaptenen serverade Steinthor Thorsteinsson som placerade in sitt första mål för Örgryte varpå sommarens Häckenförvärv Konwea föll ihop av besvikelse.

Andreas Haddad , som var ett ständigt offensivt hot, var riktigt nära att kvittera direkt efter pausvilan där Assyriska öppnade bäst, men sommarvärvningens lobb räddades på mållinjen och förutom det läget hade Haddad två nickar i stolpen.

Det var istället Nahir Besara som kvitterade något senare, men glädjen blev kortvarig. Thorsteinssons voltinkast minuten efter hamnade hos Sebastian Johansson vars avslut svävade in bakom Magnus Bahne och Örgryte återtog ledningen.

– För en gångs skull var flytet på vår sida. Någon gång ska även vi ha det kan man tycka. Det har inte varit otur i alla matcher men i vissa har oturen grinat oss i ansiktet, säger målskytten på Örgrytes hemsida.

Assyriska försökte få till ännu en kvittering men då Nicolas Sandberg prickade in 3–1 var matchen vunnen och Örgryte säkrade förmodligen nytt kontrakt i Superettan.

Assyriska å sin sida får, som sagt, hoppas på hjälp – annars lutar det mesta åt att laget blir kvar i serien.

Mål: 0–1 (45) Steinthor Thorsteinsson (Björn Anklev), 1–1 (62) Nahir Besara, 1–2 (63) Sebastian Johansson (Steinthor Thorsteinsson), 1–3 (85) Nicolas Sandberg.

Assyriska: Magnus Bahne – Kyle Konwea, Mikael Thostensson, Mohammed Mbye, David Björkeryd – Nahir Besara, Göran Marklund (K), Kevin Walker (Marco Kotilainen 71), Stefan Batan – Andreas Haddad, Xhevdet Llumnica (Mikael Ishak 56).

Örgryte: Peter Abrahamsson – Danny Ervik (Nicolas Sandberg 56), David Leinar, Robin Jonsson, Adam Eriksson (Valter Tomaz Jr. 64) – Pavel Zavadil, Sebastian Johansson – Steinthor Thorsteinsson (Alexander Mellqvist 87), Markus Gustafsson, Jakob Olsson – Björn Anklev (K).