Assyriska klättrar efter målfest

Nyheter • Publicerad 30 augusti 2010

Örgryte kryssade igen, och då passade Assyriska på att bjuda nykomlingen Degerfors på en rejäl urladdning och utklassning. 5–2 var klara segersiffror och bäst på plan var Haris Laitinen som sköt in Assyriska i matchen efter Degerfors tidiga ledningsmål.

– Klart att det kan vara jobbigt att släppa in ett mål direkt. Men ärligt talat, det kändes inte så i dag. Vi ville bara sätta igång spelet igen så att vi kunde ta oss tillbaka in i matchen, säger mittfältaren till Länstidningen Södertälje.

Matchen var bara sju minuter gammal när Andreas Holmberg stänkte upp 0–1 i krysset. Assyriska tog över spelet och Mikael Ishak hann pricka ribban innan Laitinen fick yta mellan mittfält och försvar och distanssköt in kvitteringen. Laitinen var sedan ytterst nära en repris, men då träffade hans skott stolpen.

– När andra strechar efter träningarna brukar jag ofta stå och skjuta. Så det är väl delvis därför skottet känns såpass bra just nu, säger han.

Även Degerfors hade visserligen intentioner och ett par bra chanser i första halvlek som slutade 1–1, men i andra halvlek var det bara ett lag på planen. Hemmalaget gick snabbt upp till 3–1 och när Ishak frispelades i 70:e minuten fick han revansch för sina två ramträffar i matchen då han punkterade mötet med 4–1. Xhevdet Llumnica satte femman innan Peter Samuelsson snyggade till siffrorna något på stopptid för nykomlingen som får börja se upp för lagen på negativ kvalplats efter sin femte raka förlust.

– Vi får inte rasa ihop fullständigt så här, målskillnaden kan bli viktig, säger lagkaptenen Christoffer Wiktorsson till Karlskoga-Kuriren.

Mål: 0–1 (8) Andreas Holmberg (Eric Jernberg), 1–1 (23) Haris Laitinen (Göran Marklund), 2–1 (57) Kyle Konwea (Haris Laitinen), 3–1 (65) Andreas Haddad, 4–1 (70) Mikael Ishak (Nahir Besara), 5–1 (87) Xhevdet Llumnica (George Makdessi), 5–2 (90) Peter Samuelsson (Stellan Carlsson).

Assyriska: Magnus Bahne – Kyle Konwea, Mohammed Mbye, Mikael Thorstensson (Richard Jansson 76), Stefan Batan – Haris Laitinen, Göran Marklund (K), Nahir Besara, Marco Kotilainen (George Makdessi 64) – Mikael Ishak, Andreas Haddad (Xhevdet Llumnica 83).

Degerfors: Sebastian Karlsson – Mikael Aldrin Nilsson (Niklas Klingberg 57), Andreas Gunnarsson, Christoffer Wiktorsson (K), Marcus de Bruin – Andreas Holmberg, Eric Jernberg – Christophe Lallet (Stellan Carlsson 69), Martin Broberg, Erik Nilsson (Johan Kristiansson 70) – Peter Samuelsson.

Ängelholm–Örgryte 1–1 (1–1)

Chansfattigt och uddlöst på Ängelholms IP. Då blev det delad poäng mellan två lag som helst av allt hade behövt vinna för att haka på i toppen.

– Vem som vann på det här resultatet? Det gjorde nog bara lagen ovanför oss i tabellen. Vi sitter här som två losers, säger ÄFF-tränaren Roar Hansen enligt Helsingborgs Dagblad.

Det spelmässiga initiativet svängde i första halvlek där Öis inledde bra och tog ledningen genom Markus Gustafsson för att sedan se Ängelholm ta över matchen och rättvist kvittera på straff sedan Robin Jonsson fått bollen på armen. Mikael Dahlgren placerade enkelt in 1–1.

Örgryte var sedan det något bättre laget i andra halvlek, men de heta chanserna lyste med sin frånvaro varför Dahlgrens straffmål blev matchens sista.

– Jag tycker att vi jobbar oss in i matchen i andra halvlek. Vi håller backlinjen högre upp, vilket gör att de inte får hitta in på kropp på sina forwards som de gjorde i första halvlek. Jag tycker också att Valter (Tomaz Jr. ) och (Alexander ) Mellqvist börjar ligga rätt – centralt i planen – och att de börjar vinna närkamper, vilket gör att vi får ett antal lägen där vi kommer med rättvända spelare, men vi tyvärr inte har skärpan och kvaliteten i den sista passningen, säger Öis-tränaren Janne Andersson på klubbens hemsida.

Mål: 0–1 (16) Markus Gustafsson, 1–1 (34) Mikael Dahlgren, straff.

Ängelholm: Daniel Andersson – Mikael Dahlgren, Jonas Nilsson, Jakob Augustsson (K), Gabriel Ucar (Johan Blomberg 46) – Jonas Lindh, Marcus Bergholtz (Robin Nilsson 88), David Bennhage, Björn Westerblad – Robin Staaf (Jörgen Nilsson 66), Sebastian Andersson.

Örgryte: Peter Abrahamsson – Valter Tomaz Jr., David Leinar, Robin Jonsson, Adam Eriksson – Steinthor Thorsteinsson (Jakob Olsson 58, Markus Gustafsson, Alexander Mellqvist, Markus Anderberg – Álvaro Santos, Björn Anklev (K).