BoIS har allsvensk vittring

Nyheter • Publicerad 29 augusti 2010

Toppen i serien tätnar ytterligare. Landskrona tog en lika imponerande som rättvis seger uppe i Sundsvall under lördagen och har bara fyra pinnar upp till serietvåan med sex omgångar kvar att spela.

– Det är klart att vi vet var vi befinner oss i tabellen. Men vi måste vara ödmjuka, vi blev åtta förra säsongen och målet är fortfarande att bli bättre än det, säger tränaren Henrik Larsson till Helsingborgs Dagblad.

"Henke" var extra nöjd med sin nya centrallinje med målvakten Mirza Selimovic , som räddade BoIS-segern på stopptid i andra halvlek, och nya mittbacksparet Tim Andersson och Jens Nordström . De båda hade inga större bekymmer med att avväpna Giffarna i första halvlek, hemmalaget som tycktes sakna viktige Ari Skúlason fick inte alls någon fart på sitt anfallasspel.

Landskrona tog över matchen i andra halvlek där Amethyst Bradley Ralani satte 1–0 på en målvaktsretur omgående. Giffarna höjde sig en aning spelmässigt, men gästerna fortsatte skapa mållägen och Fredrik Karlsson utökade ledningen i den 70:e minuten.

Giffarna fick till en reducering genom Alieu Jagne , och hade sedan ett par farliga kvitteringschanser, men BoIS höll undan och vann rättvist.

– Det är hårt arbete varje match och om vi ska gå upp i Allsvenskan så måste vi kunna hantera det. Annars ska vi inte gå upp, säger tränaren Sören Åkeby , särskilt missnöjd med lagets passningsspel, till Sundsvalls Tidning.

Mål: 0–1 (47) Amethyst Bradley Ralani, 0–2 (70) Fredrik Karlsson, 1–2 (77) Alieu Jagne (Fredric Jonsson).

Sundsvall: Tommy Naurin – Billy Berntsson, Christian Brink, Fredric Jonsson, David Myrestam (Mattias Nylund 65) – Jonas Wallerstedt (K), Nuri Mustafi – Robert Lundström (Alieu Jagne 46), Daniel Sliper, Emil Forsberg (Hannes Sigurdsson 59) – Aziz Corr Nyang.

Landskrona: Mirza Selimovic – Max Mölder, Tim Andersson, Jens Nordström, Mikael Bengtsson – Johan Persson, Fredrik Svanbäck, Thomas Raun (K) – Fredrik Olsson (Patrik Åström 87), Fredrik Karlsson, Amethyst Bradley Ralani.