Annons
Nyheter

EXTRA: J-Södratränaren sparkas

Nyheter • Publicerad 15 oktober 2010

Med blott två omgångar kvar att spela tröt tålamodet i Jönköpings Södras styrelse. Tränaren Andreas Jankevics sparkas och ersätts med omedelbar verkan av sportchefen Hasse Lindbom som tillsammans med den assisterande tränaren Lasse Ericsson leder laget under slutspurten.

– Vi behövde en förändring, säger klubbens ordförande Sune Lantz till Jnytt.se.

Annons

Samma förändring som tidigare Östers styrelse har eftersökt och, än så länge, lyckats få till i form av Hans Gren som ny tränare för några omgångar sedan. J-Södra blir därmed tredje klubb i serien som byter tränare då även Hammarby har gjort det under säsongen.

Beslutet att avskeda Jankevics kom bara några dagar efter att sportchef Lindbom uttalat sig på följande vis i en intervju med Jönköping NU:

– Det är elitverksamhet vi håller på med, och naturligtvis är han i ett pressat läge. Men vi har inte diskuterat något annat än att han fortsätter leda laget.

Med två matcher kvar att spela har Jönköping fyra poäng upp till närmast Brage på säker mark.

Daniel Olausson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons