Annons
Nyheter

EXTRA: Lagkaptenen lämnar Öis

Nyheter • Publicerad 14 december 2010

Det ser ut som att Örgryte klarar av de ekonomiska prövningarna, men frågan är hur pass slagkraftigt själva laget blir nästa säsong. Nästa spelare att lämna är lagkaptenen Björn Anklev som efter tre säsonger i Öis fortsätter sin karriär i BK Häcken.

"När omständigheterna är som de är, där ÖIS inte är klara med hur framtiden kommer att se ut och att nya klubben vill ha besked för att spika truppen kände jag att det var rätt beslut när möjligheten fanns för ÖIS att sälja mig samtidigt som jag fick chansen till ett treårskontrakt med en allsvensk klubb. Dels för tryggheten men också för chansen att få visa vad jag kan i högsta serien en gång till", skriver Anklev i ett öppet brev på Örgrytes hemsida.

Anklev blir därmed en i raden av stjärnor att lämna den skuldtyngda föreningen. Tidigare har bland andra Pavel Zavadil , Sebastian Johansson och Alexander Mellqvist lämnat.

Daniel Olausson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons