Annons
Nyheter

Nästjumbon i viktigt derby

Nyheter • Publicerad 23 augusti 2010

I kväll spelas ett derby av yttersta vikt. Ljungskile gästas av nästjumbon Trollhättan, två lag som i allra högsta grad är inblandat i Östers öde i serien, laget som spelar hemma mot allsvenskt jagande Hammarby i kväll.

Ljungskile har bara fyra poäng ner till Falkenberg på negativ kvalplats, ytterligare sex till Öster, varför de bör plocka en del poäng för att hålla undan. Frågetecken finns för Martin Smedberg-Dalence och Josemar som båda skadade sig senast. Med finns dock sommarvärvningen Rikard Nilsson som spelade för FCT för två säsonger sedan.

Annons

Trollhättan är nästjumbo och besegrade Degerfors senast, ett resultat som gör att de bara har två pinnar upp till Öster. I dag saknas den viktiga försvarsduon Gustaf Segerström och Robin Eriksson som är avstängda. In i matchtruppen kommer Simon Torrestad och Boyd Mwila .

– En sådan här match behöver ingen extra motivering. Det här är en match alla önskar att vinna och det är en helt enorm känsla att vinna derbymatcher, säger tränaren L-O Mattsson på klubbens hemsida.

Ljungskile: Inga uppgifter.

Trollhättan: Inga uppgifter.

Jönköpings Södra–Brage, 19.00 på Stadsparksvallen

J-Södra på tolfte tar emot Brage på tionde plats.

Jönköping är det lag som närmast jagas av de på negativ kvalplats. Laget har fyra raka utan förlust och får tillbaks de viktiga kuggarna Dennis Östlundh och Kristoffer Fagercrantz i spel, vilket förstås är viktigt inför mötet med Brage. Saknas gör Mathias Etéus .

– Vi har blivit starkare hemma och haft två riktigt bra prestationer, nu ska vi bygga vidare på det och visa upp det även mot Brage, säger tränaren Andreas Jankevics på klubbens hemsida.

För Brage blir det ett kärt återseende på Stadsparksvallen eftersom det var där de kvalade sig upp till Superettan 2003. I dagens trupp finns det frågetecken för Niklas Sandberg som dras med ljumskproblem.

Jönköping: Alexander Nadj (mv), Rikard Hallin (mv), Tom Siwe, Daniel Karlsson, Fredric Fendrich, Patrik Redo, Petter Lennartsson, Tommy Thelin, Kristoffer Fagercrantz, Tomas Backman, Pär Cederqvist, Markus Thorbjörnsson, Johan Karlefjärd, Robert Walker, Christer Persson, Sheriff Suma, Daryl Smylie, Dennis Östlundh.

Brage: Inga uppgifter.

Daniel Olausson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons