Annons
Nyheter

Syrianskaback kan stängas av

Nyheter • Publicerad 6 oktober 2010

Syrianskas mittbackstuffing Haris Skenderovic riskerar att missa de två återstående matcherna i Superettan. Anledningen är den armbåge han utdelade mot Hammarbys Christer Gustafsson i mitten av andra halvlek i lördagens 0–0-match på Söderstadion.

– Jag har själv sett det hela på tv och det ser värre ut än det egentligen var. Jag försökte stänga av hans (Gustafssons) löpväg, och det var absolut inte min mening att skada honom. Armbågen tog i brösthöjd, men han tog sig för huvudet. Fast det är väl lite i spelet som hör till, antar jag, säger Skenderovic till Länstidningen Södertälje.

Annons

Svenska fotbollförbundet har på egen hand beslutat sig för att ta upp händelsen, där tv-bilderna tydligt visar att Skenderovic löper bredvid Gustafsson i 10-15 meter innan han utdelar armbågen i höjd med straffområdesgränsen, en förseelse som förmodligen gett rött kort om den uppmärksammats av domartrion.

Går ärendet sedan vidare till disciplinnämnden kan Skenderovic få en avstängning, troligen i de två återstående matcherna mot Jönköpings Södra och Väsby United.

Daniel Olausson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons