Annons
Nyheter

Toppjagande lag i spel i dag

Nyheter • Publicerad 29 augusti 2010

I skuggan av Östers livsviktiga match i Falkenberg spelar fyra lag som samtliga kan hänga på i toppen. Största chans har lagen i Ängelholm där Örgryte gästar ÄFF.

De båda lagen kommer med sena och tunga förluster i ryggen. ÄFF i derbyt mot BoIS och Örgryte hemma mot Falkenberg. Ängelholm har sju poäng upp till kvalplatsen till Allsvenskan, dock med två matcher till godo på Landskrona. Men ska laget ha chans på en topplacering måste Ängelholm få fart på sitt målskytte.

Annons

– Det duger inte att spela fint och ha ett bra passningsspel om man inte gör mål. Vi behöver inte vara så snobbiga, det är dags att våga bli skitiga nu, säger tränaren Roar Hansen till Helsingborgs Dagblad.

Örgryte saknar en del viktiga kuggar till dagens match där Öster-bekante Pavel Zavadil är den mest kännbara då han är avstängd, precis som Danny Ervik . Borta är också Sebastian Johansson , Luka Mijaljevic och skadade Tommy von Brömsen .

Ängelholm: Inga uppgifter.

Örgryte: Peter Abrahamsson (mv), Victor Skoglund (mv), Markus Anderberg, Björn Anklev, Christofer Bengtsson, Adam Eriksson, Markus Gustafsson, Dennis Jonsson, Robin Jonsson, David Leinar, Jonathan Lindström, Alexander Mellqvist, Jakob Olsson, Alex Perreira, Nicolas Sandberg, Álvaro Santos, Steinthor Thorsteinsson, Valter Tomaz Jr.

Assyriska–Degerfors, 18.00 på Södertälje Fotbollsarena

Assyriska har chansen att hänga på i toppen medan formsvaga Degerfors börjar få se upp för de jagande bottenlagen.

Hemmalaget har varit lite upp och ner de senaste matcherna, men visade styrka senast när de besegrade tabelljumbon Väsby. I dag saknas Andi Tompuu medan frågetecken finns för David Björkeryd .

– En explosion är inte omöjligt, vi har blivit starkare och starkare. Det vi förberedde oss för under försäsongen har inte riktigt kunnat användas, en sådan här säsong har jag aldrig upplevt som tränar och jag vill aldrig uppleva det igen. När man är ny som tränare får man vrida och vända på spelarna och se vad som fungerar, säger tränaren Rikard Norling till Länstidningen Södertälje.

Degerfors kommer till kvällens match med fyra raka förluster och blott en seger de tio senaste. Den andra halvleken hemma mot Norrköping senast var dock ett fall framåt, kanske kan laget vara på gång. Lagkaptenen Tobias Solberg saknas fortfarande, Sebastian Henriksson har vadproblem och står över i dag, saknas gör också Andreas Ljunggren-Eriksson som är avstängd. Tillbaks i spel är troligen Niklas Klingberg .

Assyriska: Inga uppgifter.

Degerfors: Jonas Bohlin (mv), Sebastian Karlsson (mv), Mikael Aldrin Nilsson, Andreas Gunnarsson, Johan Kristiansson, Andreas Holmberg, Christoffer Wiktorsson, Marcus de Bruin, Niklas Klingberg, Eric Jernberg, Martin Broberg, Erik Nilsson, Christophe Lallet, Peter Samuelsson, Jesper Karlsson, Johan Wennberg, Stellan Carlsson.

Daniel Olausson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons