Annons
Nyheter

Toppmatch i Sundsvall

Nyheter • Publicerad 28 augusti 2010

Tvåan Sundsvall mot fyran Landskrona. Giffarna tappade mark gentemot de jagande lagen senast, i dag kan det hända igen.

Förlorar Sundsvall hemma mot "Henkes" BoIS kan avståndet krympa ytterligare. Det har varit lite oroligt i GIF-truppen den gångna veckan där sjukdomar har härjat och Hannes Sigurdsson och Pontus Silfver stått över träningar med förkylning. Emil Forsberg har också saknats i veckan med krånglande ljumskar och är ett frågetecken i dag. Saknas gör definitivt avstängde Ari Skúlason och skadade Fredrik Holster .

Annons

– Det som är viktigt i matchen på lördag är, med risk för att låta tjatig, att vi vår defensiv är bra. Det är då som vi fungerar som bäst. I denna match ska vi dessutom få igång ett bättre offensivt spel än sist. Vi måste visa upp ett större mod och våga gå framåt när läge ges, säger assisterande tränaren Sören Ericson på klubbens hemsida.

BoIS har sju poäng upp till Sundsvall på den andra platsen till Allsvenskan. Målvakten Peter Karlsson saknas fortfarande på grund av sin knäskada, men den visade sig "bara" vara en blödning i leden vilket gör att målvakten hoppas vara tillbaks i spel snart. Saknas gör dessutom Linus Malmqvist och Joakim Persson vilket gör att ett helt nytt mittlås ställs på banan i kväll.

– Men vilka som kommer att spela bestämmer jag mig för i morgon, sa tränaren Henrik Larsson på klubbens hemsida under gårdagen och avslutade:

– GIF Sundsvall har ångat på bra men jag både hoppas och tror att vi kan ställa till det för dom i morgon.

Daniel Olausson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons