Trollhättan förlorade också

Nyheter • Publicerad 24 augusti 2010

Öster föll tungt hemma mot Hammarby, men då jagande Trollhättan gjorde det samma borta mot Ljungskile är läget i botten oförändrat.

LSK kom till start utan sin viktige lagkapten Martin Smedberg-Dalence , då tog ersättare Arash Bayat chansen genom att avgöra derbyt som även var av stor vikt för Ljungskile, laget som inte vunnit på åtta matcher.

Gabriel Altemark-Vanneryr gav hemmalaget en 2–0-ledning tidigt i andra halvlek, men då Tom Pettersson reducerade fick gästerna fart och skapade (och brände) ett flertal heta mållägen. Då slog Bayat till, på en perfekt slagen frispark satte han 3–1, och när han strax före slutet satte 4–1 på straff avgjordes matchen.

– Jag var med och värmde upp eftersom jag visste att Smedberg hade problem med en baksida. Men jag trodde Michael (Thomas ) skulle få chansen. Jag fick dom signalerna i går på träningen också, säger den förre Sundsvall- och Qvidingspelaren Bayat till Bohusläningen.

Nästjumbon FCT får fortsätta jaga Östers plats som sista kvallag.

– Vi var med i matchen under en tolv-minuters period. Men efter straffen var det kört, LSK förtjänade segern, säger FCT-tränaren L-O Mattsson , som får klara sig utan avstängda Per Eriksson och Tom Pettersson kommande omgång, till TTELA.

Mål: 1–0 (30) Gabriel Altemark-Vanneryr (Erik Nilsson), 2–0 (47) Gabriel Altemark-Vanneryr (Genalvo), 2–1 (62) Tom Pettersson, 3–1 (74) Arash Bayat, 4–1 (88) Arash Bayat, straff, 4–2 (90) Agon Beqiri.

Ljungskile: Nick Noble – David Durmaz, Josemar, Sören Ferm, Rikard Nilsson – Arash Bayat, Genalvo (Andreas Lind 84), Aleksandar Kitic (K), Erik Nilsson (Michael Thomas 71) – Johan Patriksson, Gabriel Altemark-Vanneryr.

Trollhättan: Tobias Wennergren – Per Nylander, Tom Pettersson (K), Fredrik Olsson, Petter Digneus – Johan Lundgren, Andreas Wiklund (Ali Mohammadian 56), Agon Beqiri, Per Eriksson (Boyd Mwila 51) – Victor Sköld (Bilgin Aliosman 83), Tobias Mikaelsson.

Jönköpings Södra–Brage 0–0

Mållöst på Stadsparksvallen, ett resultat som varken gynnar eller missgynnar något av lagen, om nu inte Falkenberg vinner i kväll och närmar sig J-Södra.

Hemmalaget var klart närmast segern. Pär Cederqvist brände ett friläge i en tät första halvlek där båda lagen hade ett par halvchanser innan J-Södra tog över helt i andra. Närmast mål kom laget i den 79:e minuten då Cederqvist prickade stolpen och Kristoffer Fagercrantz skickade returen i ribban. Bara ett av många missade lägen.

– Det är en sådan match där man inte får in bollen. Man har någon sådan match per säsong och vi får se till att vi haft vår nu. Jag är självklart besviken över att det inte blir tre poäng. Vi får se till att vässa till avsluten till nästa match mot Hammarby, säger tränaren Andreas Jankevics på klubbens hemsida.

Brage höll med lite tur och stor möda tätt, detta för tredje matchen i rad, trots att Niklas Forslund lämnade återbud precis före matchstart och Håkan Malmström fick utgå skadad en kvart från slutet.

– Det var en tuff match, det visste vi om. Jönköpings Södra är i bra slag och det var en tuff bortamatch för oss. Men vi lyckas reda ut det efter en del byten och ommöbleringar som vi har haft med oss hela dagen. Vi skapade halvchanser, inte några riktiga lägen, men vi ber inte om ursäkt då vi jobbar hårt, säger tränaren Lennart Andersson till Dalarnas Tidningar.

Jönköping: Alexander Nadj – Tom Siwe, Christer Persson, Markus Thorbjörnsson, Petter Lennartsson – Daryl Smylie, Dennis Östlundh (K), Tommy Thelin (Robert Walker 80) – Sheriff Suma (Patrik Redo 69), Pär Cederqvist, Kristoffer Fagercrantz.

Brage: Gerhard Andersson – Johan Persson, Håkan Malmström (K) (Gustav Sundström 76), Jon Åslund, Magnus Tappert – Robbin Sellin (Pontus Hindrikes 69), Adam Gradén, Tobias Johansson, Daniel Åkervall – Mathias Wiklöf (David Carlsson 86), Johan Eklund.