Trollhättan närmar sig Öster

Nyheter • Publicerad 19 augusti 2010

Samtliga hemmalag vann i går, resultat som gör att Trollhättan knappar in på Öster i botten av tabellen.

FCT besegrade vårens succélag Degerfors som har tappat formen fullkomligt. Brukslaget fick styra matchen på Edsborgs IP, men var, liksom de senaste matcherna, ofarligt framåt medan Trollhättan oroade vid flera tillfällen i sitt kontringsspel.

Petter Digneus kunde kosta på sig att missa en straff drygt tio minuter från slutet innan Victor Sköld satte segermålet, snyggt assisterad av Per Eriksson .

– En fantastisk passning. Den kom perfekt mellan backarna. Men jag fick den lite för långt framför mig, men jag hann ändå före målvakten. Det enda jag kunde göra var att chippa in den, beskriver han för TTELA och slår fast:

– Nu tar vi sikte på att komma förbi Öster.

Degerfors är visserligen poängmässigt med i striden om tredjeplatsen fortfarande, men laget har förlorat sina fem senaste matcher och bara gjort åtta mål på de tio senaste. Just det offensiva spelet har stagnerat helt.

– Vi tror på den spelmodell vi har. Det är ingen poäng med att ändra på hur vi spelar, vi är nöjda med säsongen så här långt, även om vi inte är nöjda med de senaste fem matcherna, säger tränaren Patrik Werner enligt Karlskoga-Kuriren.

Mål: 1–0 (84) Victor Sköld (Per Eriksson).

Trollhättan: Tobias Wennergren – Petter Digneus, Gustaf Segerström, Fredrik Olsson, Robin Eriksson – Johan Lundgren, Tom Pettersson (K), Agon Beqiri (Ali Mohammadian 80), Per Eriksson – Tobias Mikaelsson (Andreas Wiklund 90), Victor Sköld.

Degerfors: Sebastian Karlsson – Mikael Aldrin Nilsson (Eric Jernberg 85), Andreas Holmberg, Christoffer Wiktorsson (K), Marcus de Bruin – Niklas Klingberg (Erik Nilsson 58), Sebastian Henriksson – Christophe Lallet (Stellan Carlsson 87), Martin Broberg, Andreas Ljunggren-Eriksson – Peter Samuelsson.

Två matcher till spelades i går. Fakta om dem följer här.

IFK Norrköping–Väsby United 4–0 (2–0)

Väsby är ny tabelljumbo efter storförlusten borta mot Norrköping. United nådde inte sin normala nivå spelmässigt, men frågan är om det räckt mot serieledaren.

– I andra halvlek trycker de ner gasen ordentligt, de var riktigt bra medan vi inte riktigt kom upp i standard i dag, säger assisterande sportchef Lukas Syberyjski på klubbens hemsida.

Norrköping var bättre på allt, och av de fyra målen var det det tredje som lockade störst uppmärksamhet till sig. Inte bara för att det var snyggt – regissör var debuterande Christoffer Nyman , 17.

– Armin passade mig och jag drog med mig bollen inåt i banan. Sedan petade jag bollen förbi deras försvarare och såg att målvakten var långt ut. Då försökte jag med en chip. Ja, och det gick vägen, säger han på klubbens hemsida.

3–0-målet punkterade matchen definitivt där Russel Mwafulirwa fastställde slutresultatet till 4–0 med sitt andra mål i matchen något senare. IFK gjorde ett snabbt målryck i första halvlek där Riki Cakic inledde målskyttet. Det var senare närmare 5–0 än 4–1.

Mål: 1–0 (18) Riki Cakic (Daniel Bamberg), 2–0 (20) Russell Mwafulirwa (Daniel Bamberg), 3–0 (69) Christoffer Nyman (Armin Tankovic), 4–0 (71) Russell Mwafulirwa.

Norrköping: Niklas Westberg – Viktor Rönneklev (Eirik Dybendal 76), Kristoffer Arvhage, David Wiklander, Caio Mendes – Daniel Bamberg (K), Armin Tankovic, Marcus Falk-Olander (Mikael Lindskog 58), Christopher Telo – Russell Mwafulirwa, Riki Cakic (Christoffer Nyman 46).

Väsby: Peter Rosendal – David Fällman, Eldin Kozica (K), Carl Nyström, Christoffer Eriksson – Daniel Gustavsson (Daniel Hoch 60), Jonatan Lundevall, Kevin Walker, Elvis da Silva Santana (Alagie Sosseh 60) – Nabil Bahoui (Jesper Carlsson 60), Magnus Eriksson.

Brage–Hammarby 2–0 (1–0)

Imponerande 5 164 åskådare på Domnarvsvallen lyfte Brage till säsongens andra seger mot ex-allsvenska Hammarby.

– Vi var det bättre laget från den första till den sista minuten, säger tränaren Lennart Andersson till Dalarnas Tidningar.

Ett uddlöst "Bajen" kom ingen vart mot ett heltänt hemmalag som var rappare och bättre. Johan Eklund inledde målskyttet med sin nionde fullträff och när Hammarbyfostrade Magnus Tappert satte tvåan en kvart från slutet var segern bärgad. Hammarby blev något bättre i andra, men det räckte inte.

– Brage vinner helt rättvist. Vi kommer in lite i matchen i andra halvlek men är aldrig riktigt nära, säger tränaren Jesper Blomqvist till DT.

Mål: 1–0 (31) Johan Eklund (Daniel Åkervall), 2–0 (75) Magnus Tappert (Adam Gradén).

Brage: Gerhard Andersson – Johan Persson, Håkan Malmström, Niklas Forslund (K), Magnus Tappert – Robbin Sellin (Adam Gradén 67), Vyacheslav Jevtushenko, Tobias Johansson, Daniel Åkervall (Fredrik Jansson 82) – Johan Eklund, Mathias Wiklöf (Pontus Hindrikes 73).

Hammarby: Johannes Hopf – Marcus Törnstrand (Fredrik Söderström 75), José Monteiro, Isak Dahlin, Mauro Saez Jarpa – Petter Furuseth (Sebastian Castro-Tello 57), Christian Traoré (Tobias Holmqvist 86), Andreas Dahl, Simon Helg – Maic Sema, Linus Hallenius.