Annons
Nyheter
En 19-årig man anmälde sig självmant hos polisen på lördagsmorgonen och erkänner inblandning i nattens skottlossning på en krog i centrala Malmö, rapporterar lokala medier.
Nyheter • Publicerad 16 oktober 2010

En man i 20-årsåldern skottskadades när det sköts inne på en krog på Adelgatan.

Polisen larmades om bråk på krogen. När de kom dit möttes de av upprörda människor men ingen kunde berätta vad som hänt.

Annons

– Först senare förstod vi att det var en person som blivit skottskadad, säger Sofie Österheim, informatör vid Skånepolisen.

Den skottskadade mannen höll sig undan och gav sig inte till känna för polisen förrän 40 minuter efter skjutandet.

Mannen har opererats för skottskadan men uppges inte vara allvarligt skadad.

Polisen har funnit vissa spår på platsen. Det finns uppgifter om att en pistol hittats i närheten av S:t Petri kyrka, som ligger alldeles intill krogen. De uppgifterna vill dock polisen inte bekräfta.

Den 19-årige man som anmält sig självmant är känd av polisen sedan tidigare. Exakt vilken roll han hade vid skjutningen är ännu oklart.

– Det är oerhört respektlöst att man kan skjuta inne på en restaurang med risk för att skada tredje man, säger Thomas Paulsson, vid Malmöpolisen, till Sydsvenskan på nätet.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons