Annons
Nyheter

Antika lok röjer järnvägen mellan Mjölby och Alvesta

I Skåne orsakade halkan mer än 25 olyckor på måndagsförmiddagen, men utan allvarliga personskador. Tågen dras med vissa förseningar, men rullar.
För att få fart på tågtrafiken har Trafikverket plockat in det tunga artilleriet: två lok från 50-talet.
Nyheter • Publicerad 27 december 2010

– Det här är verkligen stabila grejer som tål vintrar och vi är jätteglada att kunna hjälpa till att hålla järnvägstrafiken rullande, säger Henrik Reuterdahl på Sveriges Järnvägsmuseum till SVT:s Smålandsnytt.

De båda DA-loken byggdes redan på mitten av 1950-talet, men ska nu ploga sträckan mellan Mjölby och Alvesta. Om det inte skulle räcka står en 100-årig snöplog i beredskap längs spåren i Nässjö.

Annons

Enligt SJ har inga avgångar ställts in i dag på grund av vädret.

– Som det är nu så rullar allt som vanligt men det är förseningar på upp till en timme på södra och västra stambanan, säger Johan Ingerö, pressinformatör på SJ.

På måndagsmorgonen hävde SMHI alla vädervarningar över land. Men i Skåne orsakade halkan omkring 25 trafikolyckor på förmiddagen och framkomligheten på E 6 var starkt begränsad längs hela Skånes västkust.

Inga allvarliga personskador har rapporterats, dock ska en häst ha skadats då en personbil med hästsläp gick i diket på E 6 utanför Landskrona.

TT Inrikes
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons