Annons
Nyheter

Åtal för mord på kompis

En 27-åring i Blekinge åtalas för mord. Enligt åklagaren ströp han sin kompis med en livrem och dumpade kroppen i en avloppsbrunn. Något svar på varför finns inte i åtalet.
Nyheter • Publicerad 5 mars 2012

– Mina eventuella uppfattningar om motivet sparar jag till slutpläderingen, men det är inte ens säkert att jag kommer att ha någonting att säga om det då, säger chefsåklagare Pernilla Åström till TT.

Hon beskriver i sin stämningsansökan hur det 23-åriga mordoffret ströps i sitt hem i Karlskrona den 22 augusti 2011. Mördaren ska sedan ha "skymfligen behandlat" den döda kroppen genom att först sänka den i en avloppsbrunn, sedan i Fabbesjön utanför staden, där den hittades i september.

Annons

Under sina snart sex månader i häkte har 27-åringen ömsom erkänt, ömsom nekat. Var han står i dag är oklart.

– Vi får se vad han kommer att säga i domstolen, säger Åström.

Mannens advokat, Christer Holmqvist, vill inte kommentera åtalet. En rättspsykiatrisk undersökning visar att 27-åringen har en psykisk störning, men inte så allvarlig att han kan dömas till vård. Holmqvist ifrågasätter inte den bedömningen.

– Nej, jag tolkar det som att man är väldigt klar i sin uppfattning och inte vacklar i någonting i utredningen, säger han.

Rättegången inleds preliminärt den 14 mars.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons