Annons
Nyheter

Automatsalva mot polisbil

En polisbil i Hyltebruk besköts natten till tisdagen med ett automatvapen från en stulen Saab 9 000. Bilen försvann och jagas av polis i hela södra Sverige.Ingen polis skadades vid skottlossningen.
Nyheter • Publicerad 17 augusti 2010

Polispatrullen närmade sig bilen för att göra en rutinkontroll vid tretiden på natten. Innan den hunnit fram avlossades en salva mot polisbilen. Kulorna träffade troligen bilen men ingen av poliserna.

-Sitter man i en stulen bil med automatvapen och reagerar på det här sättet handlar det troligen om större affärer, säger Nilsson

Annons

- Jag tänker på till exempel värdetransportrån eller något liknande, även om det inte finns några konkreta belägg för det i det här fallet. Men personal på värdetransporter stannar ofta och tankar och fikar på den stora macken i Hyltebruk som ligger längs Nissastigen.

-Därför vill vi varna den som råkar stöta på dem, upprepar han.

Polispatrullen ville undersöka bilen – en röd Saab 9 000 – eftersom den hade rapporterats stulen några dagar tidigare.

- Den stals i Smålandsstenar den 13 augusti, säger, polisinspektör Liss-Olof Persson vid polisen i Halland.

Efter skottlossningen försvann bilen snabbt.

Polisen har hittad bilen utbränd i Burseryd utanför Smålandsstenar.

- Vid halv sju-tiden uppmärksammade två jägare bilen och tog kontakt med markägaren, som kontaktade oss, säger polisinspektör Liss-Olof Persson till TT.

Platsen är nu avspärrad.

- Våra tekniker är på väg för att göra teknisk undersökning på det utbrända fordonet och terrängen runt om, säger Liss-Olof Persson.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons