Annons
Nyheter

Badvattnet inte sommarvarmt ännu

Nyheter • Publicerad 5 juli 2012

På de flesta orter når badtemperaturen inte över 18 grader även om det har varit varmt runt om i landet.

– Det kommer några dagar då det kommer att bli 25 grader från Skåne upp till Norrland, då följer havsvattnet långsamt efter, säger Therese Fougman, meteorolog vid SMHI.

Annons

På badplatserna runt om i Blekinge ligger havsvattentemperaturen på 19–20 grader. Tredenborgs badplats utanför Sölvesborg är ett av de ställen där det redan badas mycket.

– Här badar folk hejvilt i alla åldrar. Det är inte jättebra väder men det är alltid mycket folk i vattnet, säger Angelica Mattsson, cafébiträde på Tredenborgs camping i Sölvesborg.

På Trosa Havsbad är det 18 grader i vattnet.

– Vattnet måste bli 20–22 grader för att det ska komma många badgäster. Det är lite mindre folk än vanligt, men vi har många tyskar, säger Björn Folkesson föreståndare vid Trosa Havsbad.

Nästa vecka kommer det flera lågtryck och byter av varandra. Men om det blåser rätt så kan det bli varmare i vattnet ändå.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons