Annons
Nyheter

Förde svårt sjuk baby från sjukhus

Polisen i Danmark letar efter en mor och hennes lille son. Kvinnan lämnade i torsdags Rigshospitalet i Köpenhamn med sin två månader gamla och mycket sjuke son.
Nyheter • Publicerad 19 mars 2011

Polisen i Danmark letar efter en mor och hennes lille son. Kvinnan lämnade i torsdags Rigshospitalet i Köpenhamn med sin två månader gamla och mycket sjuke son. Pojken – som är född för tidigt – bedöms vara i livsfara, eftersom han behöver behandling.

Modern är en 32-årig kvinna, smärt, mellanblond och något över medellängd.

Annons

Hon tros befinna sig Köpenhamnsområdet eller i Sydsverige.

Polisen i Sverige har nu kopplats in i sökandet efter mamman och hennes två månader gamle baby eftersom dansk polis tror att hon kan befinna sig i Sydsverige eller i Köpenhamnsområdet.

Pojken är i akut behov av vård och svävar, enligt Rikspolisstyrelsen, i livsfara om han inte snabbt får nödvändig behandling.

Polisen vill att den som sett något eller vet var kvinnan kan befinna sig kontaktar polisen.

Mamman och hennes baby ska inte befinna sig i Sverige. Enligt polisen i Danmark har hon rest från Köpenhamn men alltså inte till Sverige.

– Det finns inga misstankar om att hon är här eller på väg, säger Sara Kvarnström, pressekreterare på Rikspolisstyrelsen.

TT: Känner ni till om det finns någon hotbild mot kvinnan?

– Nej, det ska vad jag förstår, inte finns någon hotbild mot henne, säger Kvarnström.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons