Annons
Nyheter

Hunden avslöjar din ålder

Har du en chihuahua så är du säkert ung, men är det tax som ligger och vilar i favoritfåtöljen där hemma ja då tillhör du pensionärernas skara.
Så är det om man ska tro en undersökning som Folksam genomfört.
Nyheter • Publicerad 4 oktober 2010

Folksam har studerat vilka som äger de cirka 150 000 hundar som är försäkrade hos bolaget.

Jack Russell och chihuahua är populärast bland de yngsta hundägarna som är under 25 år medan pudel och strävhårig tax är populärast bland pensionärerna.

Annons

– Det finns säkert flera förklaringar till vilken hundras man föredrar. Ungdomar som är mer trendkänsliga tycks liksom många kändisar välja små hundraser som chihuahua. De äldre väljer hundraser som inte kräver så mycket motion medan de som lever ett aktivt familjeliv gärna har rottweiler, labrador eller en schäfer i familjen, säger Ann Andersson, marknadschef för Djur på Folksam.

I Folksams studie har man hittills inte tittat så mycket på vilken betydelse som kön och bostadsort har på val av hundras.

– Tittar man på unga män så tror jag inte att chihuahua ligger i topp.

Vem som äger hunden kan ha betydelse för hur hög kostnaden är för försäkringsbolagen.

– Snittet för veterinärkostnaden varierar mellan olika hundraser. Var man bor har också betydelse eftersom det är lättare att komma i kontakt med veterinärvård i tätorter, konstaterar Ann Andersson.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons