Annons
Nyheter

Huspriserna sjunker i Kronoberg

Priserna på småhus fortsätter uppåt samtidigt som antalet försäljningar minskar, visar statistisk från Lantmäteriet, den myndighet som ansvarar för det officiella fastighetsregistret.
Men Kronoberg är ett av två län som går mot strömmen.
Nyheter • Publicerad 3 november 2014

Diverse statistik har den senaste tiden givit ungefär samma bild. Priserna skjuter i höjden samtidigt som utbudet minskar. Lantmäteriets siffror har fördelen att de omfattar hela småhusmarknaden, det vill säga villor, radhus och kedjehus med äganderätt.

Tredje kvartalet i år var priserna i genomsnitt i landet sju procent högre än motsvarande period förra året. Mest ökade priserna i Östergötland, upp 12 procent. Bara i Kronobergs län och på Gotland backade priserna, ner 1 procent.

Antalet sålda småhus minskade med nio procent årets tredje kvartal jämfört med tredje kvartalet förra året, enligt Lantmäteriets statistik.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons