Annons
Nyheter

Inget snusk bland årets söktrender

Internet har alltid sagts vara en häxkittel för all tänkbar porr och snusk, men så är det inte enligt sökjätten Google.
Det som intresserade svenskarna mest i år var schlagerartister, kladdkaka och kvinnliga bloggare.
Nyheter • Publicerad 17 december 2013

Googles redovisning av årets söktrender manar till eftertanke. Hur är det möjligt att de vanligaste söktermerna under 2013 i Sverige var Facebook, Aftonbladet, Youtube och Google? Har folk inte hört talas om appar och bokmärken och varför i hela friden googlar man Google?

De mest sökta personerna under året hade två saker gemensamt: de var alla kvinnor och hemtama i bloggvärlden. Överst på listan ligger Blondinbella följd av Kissie och Magdalena Graaf.

Annons

Den amerikanska sökjätten kan också hitta globala och regionala trender bland den enorma mängd data användarna förser bolaget med. Placerat på en tidslinje stårt det klart att sökningarnas popularitet är intimt förknippad med populära tv-program och stora nyhetshändelser.

Men återigen, var finns allt snusk?

– Det söks på sex och porr på nätet, men de trenderna är relativt stabila. De finns inte heller med på topp 10, 20 eller 30 bland de populäraste söktermerna, säger Jonas Wallentin, chefsanalytiker på Google Sverige.

Fakta: Populäraste sökningarna 2013

Mest sökt av allt: Facebook, Aftonbladet, Youtube, Google, Blocket, Hotmail, Expressen, Eniro, Hitta.se och Swedbank.

Mest sökta personer: Blondinbella, Kissie, Magdalena Graaf, Kenza, Dessie, Carolina Gynning, Ebba von Sydow, Amanda Schulman, Pernilla Wahlgren och Sofi Fahrman.

Mest ökande söktermer 2013: Paul Walker, Melodifestivalen, Netflix, Iphone 5S, Yohio, Bråvalla, IOS 7, Zara Larsson, GTA 5 och Harlem Shake.

Källa: Google Sverige (TT)

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons