Annons
Nyheter

Julborden börjar redan fyllas

Tänkte du på julbord på stranden i somras eller när du åt kräftor under augustimånen?
Det borde du gjort. På de mest eftertraktade krogarna börjar det redan bli fullbokat.
Nyheter • Publicerad 4 oktober 2010
Foto: Jurek Holzer/SCANPIX

Vi amatörer har sannolikt svårt att börja tänka på julbord när grillen knappt är avtorkad och undanställd. Möjligen reagerar vi när de första annonserna dyker upp i tidningarna, vilket de gjort de senaste dagarna. Men då har proffsen var i gång i minst en månad. Augusti är en bra tid för bokningar om man vill vara säker på att få plats vid ett särskilt datum, påpekar Per Eriksson, bokningsansvarig på Operakällaren i Stockholm.

– Från den nionde december är vi ganska fullbokade. På de mest eftertraktade datumen, 16–18 december, är det totalt fullt. Kan man undvika torsdagar, fredagar och lördagar finns det lite platser kvar, säger han och tillägger att så här har det sett ut de senaste åren.

Annons

Kockska huset i Malmö, också en krog med klassiskt och eftertraktat julbord, lämnar ungefär samma besked.

– Vi har ganska mycket abonnerat och många stora sällskap redan. Fredagarna i december är i princip fulla men på övriga dagar har vi platser kvar, säger restaurangchefen Frida Jägerroth.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons