Annons
Nyheter

Lärare friad för sex med elev

En lärare i 50-årsåldern från Västervik har friats från anklagelsen att ha utnyttjat en 15-årig elev sexuellt.
Det är dock oklart om han får behålla jobbet.
Nyheter • Publicerad 11 mars 2011

Läraren erkände vid rättegången att han och pojken, som gick i nionde klass, haft en relation under en lång tid. Enligt domen i Kalmar tingsrätt ska eleven ha varit förälskad i läraren och rätten motiverar domslutet med att relationen varit frivillig.

– I det här fallet finns det inget som tyder på att pojken varit tvingad eller lockad med något, säger rådmannen Kjell Yngvesson till Västerviks-Tidningen.

Annons

Pojken ska ha mått mycket dåligt och har haft ett allvarligt självskadebeteende. "Det fick mig att må bättre för stunden", svarade han på frågan om varför han haft sex med läraren.

Läraren anses inte heller ha missbrukat sin ställning då pojken inte fått några betyg av läraren i årskurs nio.

Även om läraren enligt rätten inte begått något brott är det osäkert om han får arbeta kvar. Förvaltningschefen Kjell Fernandi anser att läraren handlat oacceptabelt.

– Jag kan inte acceptera att lärare inleder sexuella relationer med elever. Jag tror inte att några föräldrar skulle acceptera minsta tvivel om den saken, säger han till Västerviks-Tidningen.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons