Annons
Nyheter

Lastfartyg på grund i Kalmarsund

Ett lastfartyg gick natten till onsdagen på grund i Kalmarsund. Kaptenen och styrman misstänks för sjöfylleri. Inget oljeläckage kunde konstateras under natten.
Nyheter • Publicerad 11 januari 2012

Det var strax efter två som det 82 meter långa Gibraltarflaggade fartyget Anke Angela med sex mans besättning gick på grund cirka sju landmil norr om Ölandsbron, i höjd med fyren Masknaggen. Kustbevakningen misstänker sjöfylleri och vårdslöshet i sjötrafik och fartygets kapten och styrman fördes i land för provtagning, enligt vakthavande befäl vid polisen i Kalmar.

– Vi har ett flyg i området och söker av för att se om det har läckt ut någon olja i vattnet. Det har det i nuläget inte gjort, säger Kalle Isaksson, vakthavande befäl vid Kustbevakningen i Göteborg, till TT tidigt på morgonen.

Annons

Fartyget uppges ha lossat timmer i Mönsterås. Det är oklart vilken last som fanns ombord vid grundstötningen.

– Vi kommer att genomföra bottenundersökning med dykare under förmiddagen för att se om det är några skador på fartyget, säger Kalle Isaksson.

Undersökningen kan göras först när det ljusnat. Därefter kan beslut fattas om fartyget kan dras loss från grundet eller inte. Kustbevakningen fortsätter flygbevakningen för att kontrollera om någon olja läcker ut i Kalmarsund.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons