Annons
Nyheter

Man anhållen för Malmöskott

En man har anhållits misstänkt för mordförsök efter en skottlossning i Malmö förra veckan, uppger polisen.
Nyheter • Publicerad 28 oktober 2010

Mannen anhölls i går. Han är på sannolika skäl misstänkt för mordförsök genom skjutning, uppger polisen i ett pressmeddelande. Det är oklart om mannen även misstänks för fler skjutningar.

– Jag kan inte säga något mer om det här, säger Calle Persson vid Skånepolisen.

Annons

Polisen vill inte säga vilken skjutning mannen misstänks för.

– Det enda vi kan säga är att en man är anhållen misstänkt för mordförsök och det handlar om skjutning. Det är en händelse som inträffade den 20 oktober, det är personer som är skadade. Jag kan inte uttala mig alls utan hänvisar till presskonferensen, säger Lars Mahler, polisinspektör vid Malmöpolisen till TT.

Den gripne är misstänkt för inblandning i skjutning i stadsdelen Lindängen i Malmö i samband med bråk mellan gäng, uppger polisinformatör Lars-Håkan Lindholm för TT.

Dådet kopplas inte till de oförklarliga skjutningarna mot Malmöbor.

Polisens håller presskonferens klockan 10.15 i polishuset på Porslinsgatan 6 i Malmö. Närvarar gör Malmös polismästare Ulf Sempert, Börje Sjöholm från Länskriminalavdelningen och Willy Persson från polisen i Malmö.

Två personer skadades i samband med skottlossningen den 20 oktober, de fick bland annat buk- och skottskador, uppger Lindholm.

Malmöpolisens oklara besked om den gripne mannen slog ögonblickligen ut alla andra nyheter i medierna inte bara i Sverige. Polisen vägrade till en början att berätta att den anhållne misstänktes för en gängskjutning och därmed inte kopplas samman med de andra skottlossningarna.

Nyheten om att en man gripits misstänkt för skottlossning i förra veckan toppade, vid sidan av de svenska, så gott som alla nordiska medier utom i Island. Särskilt danska tidningar var snabba med nyheten.

"Pistolmand anholdt i Malmö", "En tatt for drapsforsök i Malmö", "Man anhållen för Malmöskott" var några av de nordiska krigsrubrikerna, som dock, efter viss fördröjning, fick en förklarande text om att den gripne troligen inte har något med beskjutningen av mörkhyade att göra.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons