Annons
Nyheter

Man greps i Växjö efter kidnappning

En 45-årig man, som misstänks för att ha kidnappat sitt knappt ettåriga barn och barnets 26-åriga mor från Bö väster om Oslo, greps tidigt på söndagsmorgonen i Växjö.
Nyheter • Publicerad 15 oktober 2012

En 45-årig man, som misstänks för att ha kidnappat sitt knappt ettåriga barn och barnets 26-åriga mor från Bö väster om Oslo, greps tidigt på söndagsmorgonen i Växjö.

Tillsammans med mannen återfanns barnet välbehållet. Däremot är kvinnan fortfarande försvunnen, enligt polisen i Telemark.

Annons

Mannens bil var efterlyst. Gripandet skedde strax före klockan halv fyra, rapporterar norska nyhetsmedier.

Polisen tog på söndagsförmiddagen emot ett telefonsamtal från en kvinna som hann be om hjälp innan samtalet plötsligt bröts. Samtalet spårades till en lägenhet i Bö där vittnen sett en bil hastigt lämna platsen.

Mannen är enligt den norska polisen svensk, kvinnan och det gemensamma barnet ryska medborgare, bosatta i Drammen utanför Oslo.

Polisen är orolig över möjligheten att något allvarligt har hänt den 26-åriga mamman, som tidigare var 45-åringens partner, och efterlyser vittnen som kan ha iakttagit den norska bilen, en grå Citroën stationsvagn, under dess färd från Bö till Växjö.

Polisen i Växjö vägrar att kommentera gripandet och hänvisar till norsk polis.

– Det är deras ärende, säger Växjöpolisens inre befäl Alexander Gustafsson.

TT: Men norsk polis har väl bett om ert bistånd?

– Tyvärr. Inte heller det kan jag kommentera.

Ännu vid halv elva-tiden på måndagsförmiddagen saknades den 26-åriga kvinnan.

– Vår första prioritet nu är att hitta henne. Vi söker på olika adresser här i Norge och gör parallellt en del taktiska undersökningar, säger Kristin Bjelkemyr-Östvang, vakthavande polisinspektör hos polisen i Telemark.

Annons

Den gripne har förhörts av polisen i Växjö. Men Bjelkemyr-Östvang vet inte vad han har sagt om den försvunna kvinnan, eller om han över huvud taget gjort några medgivanden. Hon känner inte heller till några detaljer om själva gripandet.

Hon bekräftar för TT att det bortrövade barnet, en elva månader gammal pojke, mår bra och är i svenska myndigheters vård.

Telemarkspolisen håller under tidiga eftermiddagen en presskonferens i Bö cirka femton mil från Oslo.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons