Annons
Nyheter

Många nyfikna på bombplatsen

Många nyfikna kollade på söndagen in platsen där självmordsbombaren slog till. Det mesta synliga tecknet på explosionen är ett avslaget stuprör och ett hål i ett fönster – samt en parkerad polisbil och en mängd journalister som frågar förbipasserande om händelsen.
Nyheter • Publicerad 12 december 2010
Många nyfikna kollade på söndagen in platsen där självmordsbombaren slog till.
Många nyfikna kollade på söndagen in platsen där självmordsbombaren slog till.Foto: Caludio Bresciani/Scanpix

Tio meter bort på shoppingartären Drottninggatan upphör aldrig strömmen av julklappsjägare. Lika mycket folk var i rörelse ett dygn tidigare när bomben briserade och en större katastrof kunde ha inträffat.

TT frågade några stockholmare hur det kändes det att vara här dagen efter att självmordsbombaren slog till.

Annons

– Det är mycket obehagligt. Man trodde inte att det kunde hända i Sverige. Men jag är ändå inte rädd för att gå på stan. I dag hade jag en del ärenden här så jag passade på att titta på platsen lite.

– Det känns lite nervöst, men vi hade vägarna förbi och kollade lite. Man är lite mer vaksam på stan nu och vet inte riktigt hur man ska ta det.

– Just nu känns det bara nyfiket. Jag är inte rädd, det lär inte hända i dag igen eller någon gång mer i framtiden heller.

– Jag tycker att det känns obehagligt, men vi hade redan bestämt att vi skulle hit och handla. Och lite nyfiken är man ju. När jag hörde om det i går trodde jag inte att det var sant, det kändes helt overkligt att Sverige ska råka ut för ett sådant attentat. Tydligen är vi inte så skyddade.

– Det är typ lite läskigt, man vet ju inte vad som ska hända. Men det är nog okej ändå. Jag fattade först inte att det kunde hända i Stockholm, för det händer ju aldrig någonting här.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons