Annons
Nyheter

Mordmisstänkta släpptes på fri fot

De två bröder som har varit anhållna misstänkta för mordet på en 23-åring i Göteborg släpptes på fri fot efter en häktningsförhandling på lördagen.
Nyheter • Publicerad 8 juli 2012

Det var under natten till torsdagen som en 23-årig man hittades död efter skottlossning i Biskopsgården i Göteborg.

Enligt polisen fanns flera vittnen till skottlossningen. De två bröderna greps och anhölls senare. Åklagaren ville att männen skulle häktas, på sannolika skäl misstänkta för mord. Yppandeförbud lades på häktningsförhandlingen som hölls bakom stängda dörrar.

Annons

Efter den släpptes de båda misstänkta på fri fot.

– Tingsrätten bedömde att det inte förelåg sannolika skäl eller skälig misstanke, kommenterar åklagaren Per-Erik Rinsell beslutet.

När rätten valde att inte häkta den äldre brodern, som är i 25-årsåldern, drog Rinsell tillbaka begäran om häktning av den yngre och anhållningsbeslutet hävdes.

Den äldre broderns advokat Anders Lindstrand säger att hans klient hela tiden har nekat till brott.

– Han är chockad över att hans bästa vän har blivit mördad. Han vill vara med i sorgearbetet och inte misstänkas på det här sättet, säger Lindstrand.

Åklagaren vill inte kommentera om det finns fler misstänkta i den pågående mordutredningen.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons