Annons
Nyheter

Nya skott mot bussar i Malmö

Skjutandet mot bussar i Malmö fortsätter. Under tisdagsförmiddagen besköts en buss som kom körande längs Drottninggatan i centrala staden. Ingen skadades men passagerarna chockades uppger polisen.
Nyheter • Publicerad 24 augusti 2010

Under måndagskvällen besköts tre bussar i centrala Malmö. Ombord på en av bussarna befann sig cirka 30 passagerare. Vapnet som användes var av lättare kaliber.

– Passagerarna var rätt så skärrade, inte minst eftersom rutorna gick sönder, säger Eva-Marie Billing, trafikledare vid bussbolaget Veolia.

Annons

Sedan i fredags har nu totalt sju bussar och en taxi utsatts för beskjutning. Polisen rubricerar än så länge det hela som skadegörelse.

Några vittnesuppgifter om skjutandet har polisen ännu inte, något som man tycker är konstigt. Polisens informatör Calle Persson uppmanar folk att höra av sig med uppgifter.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons