Annons
Nyheter

Översvämmat och strömlöst

Åtskilliga bilar fastnade på översvämmade gator i Göteborg natten till lördagen.
En kvinnlig bilist skadades livshotande när hennes bil sjönk under vattnet på en vattendränkt gata i stadsdelen Gamlestaden.
Nyheter • Publicerad 10 december 2011

En polispatrull upptäckte kvinnan när hon försökte ta sig ut ur bilen. Området hade översvämmats från Säveån och gatan var avspärrad.

– På flera ställen har bilar fastnat i vattnet när förarna försökt ta sig runt avspärrningarna, sade biträdande vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland Lars Gunnar Gustafsson till TT på lördagsmorgonen.

Annons

– Men de flesta har klarat sig utan skador.

Hård vind och stora mängder regn eller snö gjorde vägarna hala. Stormfällda träd lade sig över vägar och ledningar och orsakade trafikproblem och strömavbrott.

Vattennivån i Skagerrak och Kattegatt steg på natten till omkring 140 centimeter över medelvattenståndet, enligt en klass 2-varning från SMHI.

Götatunneln genom Göteborg som stängdes vid åttatiden på fredagskvällen på grund av vatten som trängde upp ur brunnar öppnades åter för trafik vid 10.30-tiden på lördagsmorgonen.

Älvsborgsbron som stängdes av på fredagseftermiddagen öppnades för trafik i båda riktningar redan under natten till lördagen.

På vissa ställen i Göteborg var det fortfarande på lördagsförmiddagen problem med vatten på gatorna. Nivåerna sjönk dock stadigt.

På lördagsmorgonen var omkring 11 000 hushåll hos Eon, Fortum och Vattenfall utan el, de flesta i Västernorrland och Västra Götaland.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons