Annons
Nyheter

Prinsessan Madeleine förlovad

Prinsessan Madeleine har förlovat sig med Chris O'Neill uppger Expressen och Aftonbladet. Hovet kommenterar ännu inte uppgifterna.
Nyheter • Publicerad 25 oktober 2012

Prinsessan Madeleine har förlovat sig med sin amerikanske pojkvän Chris O'Neill, rapporterar Aftonbladet och Expressen.

Hovets informationschef Bertil Ternert säger till TT att han inte kommenterar uppgifterna.

Annons

– Vi kommer att göra det på hovets hemsida senare på förmiddagen, säger han.

Paret förlovade sig i New York och har bestämt att de ska gifta sig under nästa år, skriver Expressen.

Chris O'Neill friade till prinsessan för snart en månad sedan och kungaparet har varit i New York och firat förlovningen, enligt tidningen.

I januari 2011 avslöjades att Chris O'Neill var prinsessan Madeleines nye pojkvän. De ska ha träffats genom gemensamma vänner i New York.

I februari i år bekräftade hovet att paret är sambor.

Den 37-årige O'Neill kommer från en välbärgad amerikansk familj, arbetar i finansbranschen och har en examen från en av de bättre handelshögskolorna i New York.

Prinsessan Madeleine

Madeleine Thérèse Amelie Josephine, prinsessa av Sverige och hertiginna av Hälsingland och Gästrikland.

Född den 10 juni 1982 på Drottningholms slott.

Är kungaparets yngsta barn och den fjärde i tronföljden, efter kronprinsessan Victoria, prinsessan Estelle och prins Carl Philip.

Har en fil kand med konstvetenskap som huvudämne.

Arbetar vid World Childhood Foundation i USA och är bosatt i New York. (TT)

Chris O'Neill

Christopher O'Neill föddes den 27 juni 1974 i London där han växte upp med sina föräldrar Eva Maria och Paul O'Neill. Hans pappa gick bort i december 2004.

Han har dubbelt medborgarskap i USA och Storbritannien och har fem halvsystrar – Tatjana, Natascha, Stephanie, Annalisa och Karen.

O'Neill har en kandidatexamen i internationella relationer från Boston University och en master i "business administration" från Columbia business school i New York.

Under de senaste 16 åren har O'Neill arbetat inom finansbranschen. I dag är han delägare vid Noster Capital, ett finansföretag med kontor i London och New York.

Källa: Hovet. (TT)

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons