Annons
Nyheter

Radiotjänst återbetalar tv-avgift

Radiotjänst kommer att återbetala inbetald radio- och tv-avgift för datorer, surfplattor och mobiltelefoner. Detta efter den uppmärksammade domen i Högsta förvaltningsdomstolen som slog fast att en dator med internetuppkoppling inte är en avgiftspliktig tv-mottagare. (TT)
Nyheter • Publicerad 16 juni 2014

"Efter att vi analyserat domen kommer vi att betala tillbaka avgifter för datorer etcetera. Vi arbetar nu för högtryck med att upprätta en effektiv process för att hantera återbetalningarna", skriver Radiotjänst i ett pressmeddelande. Enligt Radiotjänst ska samtliga nya avgiftsbetalare som har rätt till återbetalning få ett brev med instruktioner. "Vi kommer, så fort som möjligt, under de närmaste månaderna att behandla alla ärenden om återbetalning", skriver Radiotjänst i pressmeddelandet.

Återbetalningen sker med andra ord inte med automatik.

Annons

Fakta: Radio- och tvavgiften

Radio- och tv-avgiften går till Sveriges Television (SVT), Sveriges Radio (SR) och Utbildningsradion (UR), liksom Sveriges Radio Förvaltning AB och Granskningsnämnden för radio och tv.

Avgiften är 2 076 kronor per år. Förra året delade SVT, SR och UR på 7,1 miljarder kronor enligt riksdagsbeslut.

Pengarna som nu ska betalas tillbaka uppskattas till 1–1,5 procent av de totala avgiftsintäkterna och det kan vara över 100 000 personer som ska få pengar tillbaka.

Källa: Radiotjänst (TT)

Stockholm (TT)

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons