Annons
Nyheter

Sjukförsäkringsreform ligger fast - Eneroth kritisk

Reglerna för sjukförsäkring har fått mycket kritik och socialdepartementet har lovat en översyn "i närtid".
Nyheter • Publicerad 13 oktober 2010

Men några större förändringar är inte att vänta. Reformen ligger fast, enligt socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M).

-När jag nu säger att jag är beredd att till och med med förstoringsglas leta fel och brister...så är det inte på något vis en förändring av den grundläggande reform vi har genomfört, säger han till Ekot.

Annons

- Ett obegripligt uttalande, säger Tomas Eneroth, Socialdemokraternas talesperson i socialförsäkringsfrågor, om Ulf Kristerssons besked.

-Det är uppenbart att han (Kristersson) inte riktigt har förstått de legitimitetsproblem som sjukförsäkringen har nu. Ser man inte de bekymmer som regeringens sjukförsäkringsreform lett till, då är man blind för verkligheten, säger Tomas Eberoth.- Jag ser att det är nödvändigt att regeringen skyndsamt förändrar sjukförsäkringen så att vi förhindrar massutförsäkringar under de kommande åren. Dessutom behövs naturligtvis kraftigt ökade insatser för stöd till rehabilitering.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons