Annons
Nyheter

Skjuten 15-åring i Malmö avled

Den 15-årige Malmöpojke som på nyårsnatten sköts i huvudet avled på söndagskvällen.
Ingen är ännu gripen för dådet som polisen rubricerar som mord.
Nyheter • Publicerad 1 januari 2012

Pojken vårdades under nyårsdagen på intensivvårdsavdelningen vid Skånes universitetssjukhus i Malmö med skottskador i huvudet och bröstkorgen, men hans liv gick inte att rädda.

Skottdramat inträffade strax efter midnatt på Ramels väg i stadsdelen Rosengård, men 15-åringen bodde inte själv där utan i centrala Malmö, enligt Bo Paulsson, inre befäl vid Malmöpolisen.

Annons

Under nyårsdagen hölls "en mängd" förhör.

– Det har inte skett några frihetsberövanden i nuläget och vi har ingen utpekad misstänkt, men det kan ju ändra sig fort, säger Lars Mahler vid Skånepolisen till TT.

– Det man gör nu är att man sammanställer och analyserar det som framkommit.

En teknisk undersökning har genomförts på brottsplatsen och flera patronhylsor hittades då. Polisen har inte gått ut med några detaljer eftersom det finns vittnen som ännu inte förhörts.

Kriminalpolisen ägnade nyårsdagen åt att försöka kartlägga 15-åringens rörelser tidigare under nyårsafton, var han varit och vilka han träffat.

Just när pojken sköts rörde sig en mängd människor på platsen eftersom det hela hände precis efter tolvslaget då många var ute för att titta på fyrverkerierna. Om det finns några vittnen till själva skjutandet är oklart.

Den som ringde och larmade talade, enligt Skånepolisens informatör Marie Persson, bara om att det handlade om en skottskada.

Länskriminalen och Malmöpolisen går på knäna. I fjol skedde sex mord i Malmö med gängkopplingar. Enligt Sydsvenskan är bara ett av dem uppklarat. Häromdagen dömdes en man till livstid för ett knivmord.

Mordet på 15-åringen behöver inte vara gängrelaterat, men polisen överväger ändå att vända sig till Rikskriminalen för att få hjälp.

TT

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons