Annons
Nyheter

Stickgraffiti ogillas av Vägverket

En 74-årig stickgraffitikonstnär i Veinge i Halland har under en tid klätt vägskyltar i stickade strumpor i regnbågens alla färger. Men konstverken har inte uppskattats av alla.
Nyheter • Publicerad 24 augusti 2010
Just i Veinge i Halland är det stolpar till vägskyltar som stickats in, på andra håll är det träd som får hjälp att hålla värmen...
Just i Veinge i Halland är det stolpar till vägskyltar som stickats in, på andra håll är det träd som får hjälp att hålla värmen...Foto: Skip Peterson

– Har de inte tillstånd blir de inte långvariga på skyltarna. Vi städar undan allt, säger Eva Larsson, handläggare på Trafikverket i Halmstad, till Hallandsposten.

NCC, som sköter drift och underhåll av vägarna åt Trafikverket, klassade dock stickningarna som "väldigt lindrig skadegörelse" och lät dem sitta kvar.

Annons

Men nu har konstnären själv, 74-åriga Isa Petersen, valt att själv ta ner sina stickningar, eftersom hon inte ville göra något olagligt.

Inspirationen kom från ett teveprogram om den nya trenden "street-knitting".

– Jag har velat glädja andra och så tycker jag att det är skoj att sticka, säger hon till tidningen.

Nu ska hon i stället ägna sig åt att klä in sin cykel i garn.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons