Annons
Nyheter

Veolia: Extra vagnar en tillåten åtgärd

Från Veolias sida ser man inte extravagnarna på Krösatågen som en upptrappning i den pågående konflikten, utan en åtgärd som de har rätt att göra, enligt Klara Haage, pressansvarig vid Veolia transport:
Nyheter • Publicerad 2 juni 2014

– Öresundstågen står stilla, där har vi inte satt in någon ersättningstrafik.

Extravagnar på Krösatågen har Veolia satt in under dagen mellan Växjö och Hässleholm samt mellan Växjö och Alvesta, berättar hon.

Annons

– Vi ökar kapaciteten för att underlätta för resenärerna som redan är hårt prövade av strejken. Hittills har det varit en hundraprocentig ökning av kapaciteten på de här sträckorna.

– Det är Sekos beslut om de vill trappa upp strejken, men vi tycker det är tråkigt, säger hon.

Hos Seko ska man nu gå igenom uppgifterna om Krösatågens extravagnar och ta ställning till om det kan komma att bli en upptrappning av strejken, enligt branschansvarig ombudsman vid Seko, Per-Ola Fällman. Besked om en eventuellt utökad strejk kommer sannolikt inte under dagen, utan kan dröja något, tror han.

TT

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons