Annons
Nyheter

"De menar allvar"

Politikerna vill ha ärliga svar i ungdomsenkäten. Då är det viktigt att ungdomarna litar på dem.
Nyheter • Publicerad 27 oktober 2010

– Jag vill komma fram med mina åsikter och kunna påverka så att saker och ting blir som jag vill ha det. Hoppas bara att politikerna lyssnar, säger Ellinor Svensson från klass HP08 på Wasaskolan.

Andrea Curtsby från klass NV08 är tvärsäker på att politikerna denna gång lyssnar.

Annons

– Ja, de menar allvar. Jag vet det eftersom jag är med i lokala ungdomsrådet och jag har mött dem. Politikerna har mera engagerat sig i ungdomsfrågor och visar ett större intresse. Det känns väldigt roligt, säger hon.

Även Simon Skåre, klass TE08 vill bli lyssnat på.

– Enkäten kan bli bra om vi kan påverka något. Jag vill ha en hel del sagt. Till exempel att det där med kylmaten är en dåligt idé både för de äldre och för oss i skolorna!

Alexander Viktorsson, IP08, vill klaga på kommunen för att Bollhallen är ett onödigt bygge med dåligt kvalitet. Jaså, det är inte kommunen som har byggt utan Tingsryds FF.

– Men Tinghallen har ett dåligt golv! Så det så.

Bernd Blankenburg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons