Annons

180 000 kronor till Wasaskolan

Wasaskolan får 180 000 kronor i statligt stöd för sitt arbete med så kallat arbetsplatsförlagt lärande. Skolverket har beslutat om bidraget som ska användas under 2014.
Tingsryd • Publicerad 20 februari 2014
Wasaskolan får 180 000 kronor i statligt bidrag förutveckling av det arbetsplatsförlagda lärandet.Foto: 

Pengarna ska användas för det arbetsplatsförlagda lärandet i gymnasieskolan och gymnasiesärskolan. Enligt Tingsryds kommuns skolchef Yngve Rehnström innebär arbetsplatsförlagt lärande att eleverna har en del av sin utbildning förlagd på olika arbetsplatser.

– Det arbetsplatsförlagda lärandet finns i utbildningen, främst i yrkesutbildningar. Det är inte bara vanlig praktik utan eleverna ska genomgå vissa moment under sin tid på arbetsplatsen, säger han.

Annons

På Wasaskolan finns i?dag tre yrkesprogram med inriktning på industriteknik, barn och fritid samt vård och omsorg.

”På yrkesprogrammen bedrivs arbetsplatsförlagt lärande och detta är en i stort sett välfungerande verksamhet. De nya kraven på bedömning av arbetsplatsförlagt lärande och det nya gymnasiearbetet ställer dock krav på ökad kunskap hos de handledare som sköter arbetsplatsförlagt lärande”, står det i ansökan.

Genom det nu utbetalade statsbidraget vill man på Wasaskolan öka kunskapen och förståelsen bland handledarna. På så sätt är förhoppningen att nå en högre kvalitet på det arbetsplatsförlagda lärandet.

Emelie Olsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons