Annons

20–åring får fängelse för inbrott i matbutik

Vid inbrott i mataffären stals pengar och varor till ett värde av totalt 90 000 kronor. Nu döms en 20–åring till nio månaders fängelse.
Tingsryd • Publicerad 31 juli 2012

Inbrottet skedde i mitten av juni i en mataffär i Urshult. Två män, båda 20 år, kunde gripas och anhölls senare misstänkta för brottet.

Vid inbrottet bröts ett säkerhetsskåp upp och växelkassan stals. Även lotter, tobak och bröstcancerfondens insamlingsbössa stals. Det rör sig om saker till ett värde av 90 000 kronor.

Annons

Båda männen bor i Skåne och har hela tiden förnekat gärningen och påstått att de aldrig har träffats. Men mot den ena 20–åringen finns flera bevis för brottet. Bland annat har man vid teknisk undersökning inne i butiken säkrat flera avtryck efter de skor som han bar vid gripandet. Han döms till nio månaders fängelse för stöld och ska även betala skadestånd till både butiken och bröstcancerföreningen.

Mot den andre 20–åringen saknas det tillräckliga bevis för en fällande dom även om Tingsrätten anser att det talar för att han också var inblandad. Det finns dock för stora oklarheter kring hur det faktiskt har gått till, vilket gör att han frias.

Michelle Hallberg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons