Annons

44 personer berörs vid personalförflyttning

En av de största förändringarna inom den kommunala organisationen börjar ta form. All personal inom fastighetsavdelningen ska flyttas över till Tingsrydsbostäder AB.
Tingsryd • Publicerad 3 oktober 2012

I princip flyttas en kommunal förvaltning över till ett kommunägt bolag. Frågan har stötts och blötts.

?Nu har olika bitar fallit på plats och de styrande politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår att transaktionen ska genomföras.

Annons

M ånga anställda berörs av detta.

– Sammantaget berör denna sammanslagning 44 personer som fördelar sig lika i antalet på Tingsrydsbostäder AB och samhällsbyggnadsförvaltningens fastighetsavdelning, säger förvaltningschefen Jonas Weidenmark.

Alltihopa började med en utredning huruvida bostadsbolaget och fastighetsavdelningen kan samordna fastighetsskötsel och vaktmästeri.

U pprinnelsen till detta var egentligen ett uppdrag från kommunledningen att hitta möjliga entreprenad eller intraprenad inom kommunala verksamheter. Samhällsbyggnadsnämnden beslöt tidigare att hitta privata lösningar åt städning men inte åt fastighetsskötsel.

N u ser det ut som om fastighetsskötsel alltså ska bedrivas av det kommunägda Tingsrydsbostäder AB.

Kommunfullmäktige måste godkänna den här ruljangsen innan den tidigast kan genomföras vid kommande årsskiftet.

Bernd Blankenburg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons