Annons

Äldreomsorgschef slutar: ”Det känns rätt för mig”

Äldreomsorgschefen i Tingsryds kommun, Jessika Svedberg, har sagt upp sig. Hon slutar redan vid nyår.
– Jag vill inte gå in på varför, men det känns rätt för mig.
Tingsryd • Publicerad 23 december 2011
Foto: 

I förra veckan tog Jessika Svedberg det slutliga steget och sade upp sig från sin post som äldreomsorgschef i Tingsryds kommun. Hon har varit i kommunen i drygt tio år och säger själv att hon tar med sig mycket när hon slutar vid nyår.

– Jag har drivit mycket utveckling i kommunen och det tar jag med mig, men nu hoppas jag att det finns många som tar det vidare, säger hon.

Annons

Varför hon valde att säga upp sig och varför det gick så snabbt vill hon inte prata om. Hon poängterar dock att det var hennes eget beslut och att det har växt fram.

– Det har bara blivit så. Det är olika faser i livet och det känns rätt för mig.

Jessika Svedberg har ännu inte klart för sig vad hon ska göra framöver.

– Jag har lite funderingar, men det är ingenting som är klart ännu, säger hon.

Inte heller socialchefen i Tingsryds kommun, Magnus Wallinder, vill uttala sig om bakgrunden till Jessika Svedbergs uppsägning.

– Det är ingenting som jag kommer att prata med dig om. Det är Jessikas och mina tankar, hon har slutat på egen begäran och sedan är det stopp i den diskussionen, säger han.

Rekryteringsprocessen för att hitta Jessika Svedbergs efterträdare påbörjas omgående. Tills man har hittat en tillförordnad äldreomsorgschef sköter Magnus Wallinder själv Jessika Svedbergs uppgifter.

– Men det fungerar inte på sikt. Det är bara alldeles i början, i avvaktan på att vi hittar en annan lösning.

Kom hennes uppsägning som en överraskning?

– Det kan man väl säga ... Eller nej, det blir fel. Jag är inte inne på att prata mer om det. Det är en överenskommelse som finns och hon har begärt avslut på egen begäran. Det finns ingen misskötsamhet bakom om det är det man funderar över.

Jessika Svedberg.

Emelie Olsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons