Annons

Äntligen i final igen

Tingsrydsbandet Så Jävla Heligt har kvalificerat sig till riksfinalen i Musik Direkt som arrangeras i Sundsvall sista dagarna i maj.
Tingsryd • Publicerad 29 april 2014
De representerar Kronobergs län på Musik Direkts riksfinal i Sundsvall, Tingsrydsbandet Så Jävla Heligt. På bas Emil Holmström, sång Johanna Logarn, piano Linnea Källström och trummor Fredrik Johansson (dold).Foto: Pontus Steneros
De representerar Kronobergs län på Musik Direkts riksfinal i Sundsvall, Tingsrydsbandet Så Jävla Heligt. På bas Emil Holmström, sång Johanna Logarn, piano Linnea Källström och trummor Fredrik Johansson (dold).Foto: Pontus StenerosFoto: 

– Det här kommer inte oväntat. De är ett härligt band som spelar en innovativ och originell rock, säger Magnus Lundin från Kulturverkstan i Tingsryd.

Att bandet tagit sig till final kommenterar han med ett ”äntligen”. Det var ett tag sedan ett musikband från Kulturverkstan kvalificerat sig för final i Musik Direkt. Sveriges största genreblandade musiktävling för unga musiker mellan 13 och 19 år.

Annons

– För några år sedan hade vi band från Tingsryd i finalen tio år i rad. Sedan falnade intresset hos oss lite grand när man organiserade om Musik Direkt. Men nu är vi med igen. Jag är både glad och stolt, säger Magnus Lundin som ju också är rektor för privata musikgymnasiet AMB i Tingsryd.

I lördags avgjordes regionsfinalen för Skåne och Kronoberg på Mejeriet i Lund. Tingsrydsbandet Så Jävla Heligt var ett av tre band eller akter som det heter som tagit sig vidare till riksfinalen i Sundsvall den 29-31 maj.

Juryns motivering: ”För lyhördhet och fantastiskt låtskrivande. Vi har sagt det förr och vi säger det igen: så jävla bra, Så Jävla Heligt!” En jublande motivering alltså som gav Tingsrydsbandet en plats bland landets bästa ungdomsmusiker.

Ytterligare två band från regionfinalen i Lund gick vidare till Sundsvall. Nämligrn Earth Kids från Helsingborg och Simon Janke från Lund.

Magnus Lundin hoppas på ungdomarna från Tingsryd:

– På scenen är gänget otroligt engagerade. Med deras finalplats har en underbar tradition återupptagits för Kulturverkstan.

Bernd Blankenburg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons