Annons

Arne Karlsson inte överraskad

Arne Karlsson är inte förvånad över att Gepefek AB väljer att sälja sin hotellverksamhet i Tingsryd.
Tufabs ordförande hoppas nu att en ny ägare kan vara på plats inom en snar framtid.
Tingsryd • Publicerad 15 december 2010
Arne Karlsson (M).
Arne Karlsson (M).Foto: 

Beskedet att Gepefek AB vill sälja sin hotellverksamhet i Tingsryd kom inte som någon direkt chock hos hyresvärden, Tingsryds Utvecklings och Fastighets AB (Tufab).

– Nej, det gjorde det väl egentligen inte, säger bolagets styrelseordförande, Arne Karlsson (M).

Annons

Arne Karlsson säger vidare att han och bolagets förhoppningar har varit att Tingsryds Hotell skulle ha gått bättre än vad som har varit fallet under Gefepeks ledning.

– Visserligen har vi haft en finanskris men vi hade nog önskat lite mer, framförallt på konferenssidan. Fredric (Öhman, driftschef för Gefepeks hotell) hade nog också hoppats på en bättre snurr, säger han.

Tufabs ordförande beklagar att hotellets verksamhet nu återigen står inför ett ägarskifte. En sjunde ägare på 20 år ska förhoppningsvis stå redo att ta över.

– Vi får hoppas att inte luckan blir alltför stor innan den nya ägaren kan vara på plats, fortsätter Arne Karlsson.

Vem som eventuellt vill ta över den lediga anläggningen är i dagsläget höljt i dunkel. Arne Karlsson säger sig dock veta att det finns uppvaktning från såväl lokala intressenter som näringsidkare från andra orter.

– Jag tror att det går att göra en hel del av det här om man är på plats i Tingsryd all den tid som krävs.

Hur viktigt är det för Tingsryd att ha ett hotell?

– Det är jätteviktigt. Framförallt med kombinationen med bad, hotell och gym. Man måste försöka hitta en nisch som fungerar, säger Arne Karlsson.

Får vi se upplösningen på det här innan jul?

– Det är en förhoppning att det ska vara klart innan jul. Det är mycket som ska klaffa men vi tror detta ska lösa sig utan någon längre stiltje mellan de olika ägarna.

Markus Danielsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons