Annons

Arne Karlsson kvar som kommunalråd

Arne Karlsson (M) blir kvar som kommunstyrelsens ordförande och Tingsryds kommunalråd under mandatperioden fram till 2014. Det avslöjade i går valberedningens ordförande, det vill säga Arne Karlsson.
Tingsryd • Publicerad 9 december 2010

Ännu har valberedningen inte blivit helt klar med sitt arbete att besätta alla poster i samtliga styrelser och nämnder.

Men en lätt ovisshet om huruvida Tingsryds kommun skulle få ett nytt kommunalråd eller inte är härmed ersatt av visshet.

Annons

-Jag stannar kvar, sade Arne Karlsson i går när han var på ett möte med Regionförbundet Södra Småland.

Ovissheten bestod ju i att han plötsligt valdes till valberedningens ordförande. Som sådan brukar man inte bli vald till kommunens högsta politiska uppdrag.

- Ja, det blev lite konstigt. Men Patrick Ståhlgren förslog mig plötsligt till valberedningens ordförande och då blev det som det blev, förklarar Arne Karlsson varför denna kutym inte längre är att lita på.

Centern som ingått en valteknisk samverkan med Miljöpartiet och Vänsterpartiet ska lämna sina namnförslag på fredag. Samverkan ger någon fler plats i olika nämnder och styrelser.

I övrigt går samtliga ordförandeposter till M och S. I överförmyndarnämnden får KD föra ordet och kommunrevisorernas ordförande blir en Centerpartist.

Bernd Blankenburg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons