Annons

Beslut om Siskan överklagat igen

Tingsryds kommunfullmäktiges beslut att tillåta Ekströms Möbler att expandera i kvarteret Siskan har överklagats igen.
Tingsryd • Publicerad 11 juni 2014
Expansionen av Ekströms Möbler ifrågasätts på nytt. Foto: Bernd Blankenburg
Expansionen av Ekströms Möbler ifrågasätts på nytt. Foto: Bernd BlankenburgFoto: 

När fullmäktige antog den omtvistade detaljplanen vid sitt majmöte blev det klart att fastighetsägarna som stridit mot detta beslut kan räkna med stöd inom den styrande majoriteten.

Vid detta sammanträde ifrågasatte till exempel Socialdemokraten Barbro Svensson mening och syfte med detaljplanen. Hon undrade om det verkligen var nödvändigt att besluta om planändringen under sammanträdet eftersom det i dags­läget inte finns någon ansökan om bygglov.

Annons

Nu har alltså tre fastighetsägare överklagat fullmäktiges beslut till länsstyrelsen. Argumenten mot planen är liknande de som framförts tidigare i detta ärende som verkar bli en riktig långkörare.

”Ni på länsstyrelsen har i ert yttrande över planförslaget påpekat vikten av att god bebyggd ­miljö uppfylls genom ett bra samspel mellan de nya byggnaderna och omgiv­ande befintliga villor. Det blir ingen god miljö för oss som bor i villorna runt omkring.”

Det skriver till exempel Johnny Gummesson som äger fastigheten Siskan 5. Han hoppas att länsstyrelsen besöker kvarteret: ”En okulär besiktning visar att våra synpunkter är riktiga.”

Hur denna vända av överklagandet slutar är oklart i dag.

Bernd Blankenburg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons